În magazinul nostru online poţi găsi o gamă variată de echipamente pentru protecţia capului, împărţite pe categorii, în funcţie de modul de utilizare şi de condiţiile specifice de lucru, pentru ca fiecare cumpărător să identifice cât mai uşor echipamentele dorite.
Protecţia capului – tipuri de protecţie
Cele mai comune elemente de protecţie a capului sunt căştile, urmate de ochelarii de protecţie, echipamentele pentru protecţia respiraţiei şi echipamente pentru protecţia auzului. Căştile sunt cele mai des întâlnite echipamente pentru protecţia capului şi sunt disponibile în mai multe variante constructive.
Protecţia capului – tehnologie şi design
Designul şi tehnologia articolelor de protecţie a capului s-au îmbunătăţit semnificativ de-a lungul anilor. Lucrătorii au acum o mare varietate de articole care să le ofere protecţie pentru cap. Cu toate că aceste articole nu sunt o declaraţie de modă, acestea sunt o cerinţă obligatorie pentru toţi lucrătorii în cazul în care există riscul de şoc electric, arsuri sau impact prin căderea unor obiecte. Mediile obişnuite la locul de muncă care necesită de obicei căştile de protecţie sunt: construcţia, mineritul, silvicultura, fabricaţia şi multe alte tipuri de muncă.
Protecţia capului – cum protejează o cască?
Căştile sunt alcătuite din două părţi principale: învelişul, adică partea exterioară de plastic, partea din interior care are scopul de a absorbi puterea impactului în momentul în care un obiect loveşte capul muncitorului. Iată câteva sfaturi pentru a alege o cască potrivită pentru protecţia capului.
Protecţia capului – cum se alege corect o cască?
În primul rând, casca pe care o alegi trebuie să stea bine pe cap şi să se simtă confortabil. Evident, cu cât aceasta este mai confortabilă, cu atât este mai probabil să rămână pe capul purtătorului. Cu inovaţiile de azi în ceea ce priveşte angrenajele pentru cap şi materialele compuse, căştile pentru protecţie nu au fost niciodată mai confortabile.
Protecţia capului – materiale utilizate
Selectează o cască din materiale de calitate şi uşoare. Este bine de ştiut că materialele compozite şi chiar materialele plastice ABS sunt suficient de rezistente pentru a depăşi cerinţele legale pentru impact şi prezintă marele plus de a fi uşoare. De asemenea, casca pe care o alegi trebuie să fie aprobată de autoritatea naţională în cauză. Orice cască, fără excepţie, trebuie să fie aprobată printr-o autorizaţie specială. Protecţia capului este clasificată în tipul 1 pentru protecţia superioară şi tipul ll pentru impactul lateral. Există, de asemenea, mai multe clasificări de clasă, inclusiv „G” pentru general, „E” pentru electrice şi „C” pentru conductoare. Asigură-te că citeşti normele, analizezi mediul de lucru şi selectezi tipul şi clasa adecvată pentru nevoile personale.
Nu în ultimul rând, selectează o cască pe care să o poţi regla în funcţie de nevoile personale. O cască de protecţie cu greutate mică este destul de uşor de purtat, dar dacă mărimea nu se potriveşte purtătorului, acesta va evita să o poarte. Un echipament bun pentru cap permite utilizatorului să ajusteze dimensiunea şi poziţia pentru confort şi performanţă optime. Caracteristici precum căptuşeala în jurul frunţii sau materialul absorbant, toate se adăugă confortului şi adaptabilităţii şi, în final, acceptării de a purta un astfel de articol.
În magazinul nostru online poţi găsi căşti şi alte echipamente pentru protecţia capului la cele mai bune preţuri.