Echipamente medicale

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre

Echipamente medicale

Toate cabinetele medicale, indiferent de specificul lor, au nevoie de echipamente medicale de protecţie şi de anumite ţinute, care sunt impuse de legislaţia existentă astfel încât să se evite transmiterea anumitor microbi între pacienţi sau de la pacient către personal.

Echipamente medicale – halat

Halatele sunt de două tipuri – există halate de unică folosinţă şi halate care pot fi reutilizate, după sterilizarea şi curăţarea lor. Este recomandat ca halatele medicale să nu fie puse peste hainele personale ci să fie utilizate tot peste un echipament medical, astfel încât hainele să nu fie contaminate. Cele mai bune halate sunt cele din materiale uşor de sterilizat atunci când sunt refolosibile.

Echipamente medicale – măşti de protecţie

Măştile de protecţie sunt cele care ajută la evitarea inhalării de substanţe chimice periculoase şi particule infecţioase. Măştile de protecţie au mai multe caracteristici importante: sunt realizate din materiale rezistente şi nu generează alergii astfel încât să poată fi purtate de orice persoană, indiferent de afecţiunile pe care le are.

Echipamente medicale – bonete

La fel ca şi halatele, bonetele pot să fie reutilizabile sau pot fi de unică folosinţă atunci când sunt realizate din TNT sau polipropilenă. Rolul bonetelor este cel de a proteja capul şi părul persoanei şi de a menţine mediul cât mai curat, evitând căderea părului în plăgi sau pe echipamentul medical.

Echipamente medicale – ochelari de protecţie

Ochelarii de protecţie sunt folosiţi de obicei în cabinetele medicale în care au loc intervenţii chirurgicale sau în cabinetele stomatologice. Rolul ochelarilor este de a oferi protecţie ochilor şi de a îi menţine în siguranţă faţă de o posibilă infecţie generată de stropirea cu sânge sau cu salivă. Este recomandat ca aceşti ochelari să fie făcuţi din materiale rezistente şi transparente, care să asigure vizibilitatea şi care să se cureţe cât mai uşor.

Echipamente medicale – mănuşi de protecţie

Mănuşile sunt unele dintre cele mai importante elemente din echipamentul personalului medical care ajută la oprirea transmiterii bacteriilor şi microbilor. Pot fi cumpărate atât mănuşi din latex clasice cât şi mănuşi din nitril pudrat, din vinil sau din alte materiale care oferă protecţie contra rupturilor şi înţepăturilor. Atunci când în timpul intervenţiei una dintre mănuşi sau ambele se deteriorează trebuie să fie imediat înlocuite.

Toate aceste elemente sunt obligatorii pentru cabinetele medicale şi trebuie să existe în dotările acestora. Există reglementări specifice care indică echipamentul de protecţie ce trebuie să fie utilizat în cabinete în funcţie de specificul acestora. La eventualele inspecţii ale organelor abilitate, lipsa acestor echipamente poate genera amenzi şi alte sancţiuni.
În magazinul nostru online puteţi găsi o gamă variată de echipamente medicale pentru orice tip de cabinet medical şi pentru toate tipurile de activităţi desfăşurate în domeniul sanitar. Vă punem la dispoziţie echipamente de cea mai bună calitate, care să poată fi utilizate mult timp şi în condiţii perfecte de siguranţă, pentru protecţia personalului medical şi a pacienţilor. În plus, raportul între preţ şi calitate este cel care face ca foarte mulţi medici şi asistenţi sau tehnicieni să apeleze la serviciile noastre.
0723525358

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!