Semnalizare și delimitare

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Semnalizare şi delimitare

Echipamentele care asigură semnalizarea şi delimitarea sunt foarte importante şi sunt cele care vor face ca zona de lucru să fie protejată. Este foarte important ca în zonele în care accesul este interzis sau acolo unde există riscul de accidente să fie montate benzile de delimitare astfel încât persoanele străine să nu poată ajunge.

Semnalizare şi delimitare – zone cu acces restricţionat

Zonele cu acces restricţionat de pe şantiere sunt delimitate cu ajutorul benzilor de acces. În momentul în care în anumite zone ale şantierului nu au voie persoanele străine este important ca perimetrul să fie delimitat cu benzi speciale, care să fie vizibile inclusiv pe timpul nopţii.  Accesul poate fi restricţionat spre exemplu până când asfaltul sau betonul turnat se usucă, astfel încât nicio persoană să nu calce în zona respectivă şi să strice lucrarea.

Semnalizare şi delimitare în scopuri preventive

În momentul în care într-o anumită zonă se lucrează cu utilaje grele sau există riscul ca de la înălţime să cadă obiecte periculoase, este recomandat ca specialiştii să delimiteze aceste zone pentru a restricţiona accesul persoanelor străine în interior. În afară de echipele desemnate să lucreze în zonele respective nimeni nu ar trebui să aibă acces. Lucrul cu macarale, cu cilindri de tasare şi cu alte astfel de utilaje de mare tonaj implică riscuri considerabile pentru persoanele care nu sunt avizate în domeniu sau care nu ştiu modul în care se desfăşoară acţiunea în zona respectivă. Aşadar, zona de lucru trebuie să aibă acces restricţionat pentru a evita eventualele accidente.

Semnalizare şi delimitare pentru atenţionare

Avariile precum cablurile de înaltă tensiune descoperite, capacele de canale sparte, care lipsesc sau anumite zone în care elementele constructive lipsesc, sunt delimitate cu ajutorul benzilor, astfel încât să nu existe riscul ca persoanele care tranzitează zona să se accidenteze.  Spre exemplu, atunci când pe carosabil sau pe un drum de acces este făcută o groapă pentru a ajunge la conductele de apă, perimetrul va fi delimitat cu benzi de semnalizare şi delimitare pentru a evita ca vehiculele să ajungă acolo.

Semnalizare şi delimitare a avariilor

Zonele avariate sunt semnalizate tot cu benzi şi dispozitive de semnalizare şi delimitare. Atunci când de pe o clădire riscă să cadă anumite elemente constructive, când bucăţi ale drumurilor se surpă sau când există alte riscuri similare cum ar fi ruperea podurilor, căderea cablurilor de înaltă tensiune, descoperirea cablurilor de înaltă tensiune etc, zonele cu pericole sunt delimitate cu ajutorul benzilor speciale.

Benzile de semnalizare şi delimitare sunt reflectorizante pentru a putea fi vizibile cât mai uşor inclusiv pe timpul nopţii. Scopul lor, indiferent de motivul pentru care sunt instalate, este de a împiedica accesul persoanelor în perimetru şi de a atrage atenţia persoanelor care tranzitează zona asupra unor pericole existente. Este obligatoriu ca persoana responsabilă să se ocupe de semnalizarea corespunzătoare a zonelor accidentate sau periculoase iar în cazul în care din cauza lipsei de semnalizare şi delimitare au loc accidente periculoase, compania responsabilă va fi trasă la răspundere pe cale legală, ceea ce implică costuri mari şi foarte mult timp pierdut.
0723525358

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!