Lucru la înălțime

Afiseaza: 1-11 din 11 produse

 Filtre

Lucru la înălţime

Atunci când selectaţi echipamentul de lucru la înălţime, măsurile de protecţie colectivă, de exemplu, cum ar fi utilizarea elementelor constructive de protecţie, ar trebui să aibă prioritate faţă de măsurile de protecţie personală, iar cele care împiedică o cădere ar trebui să fie luate în considerare în faţa celor care reduc la minimum consecinţele unei căderi. Echipamentele de protecţie personală tipice pentru lucrul la înălţime pot include sisteme de susţinere, sisteme de împiedicare a căderilor şi ancore sau alte elemente de fixare.

Cum se alege echipamentul pentru lucru la înălţime

Echipamentul de lucru adecvat pentru lucrările la înălţime ar trebui să fie determinat şi selectat prin evaluarea riscurilor. Acest echipament trebuie apoi utilizat în timpul lucrului la înălţime, conform indicaţiilor metodei şi în conformitate cu instrucţiunile producătorului. Toate lucrările la înălţime PPE ar trebui să respecte standardele europene relevante şi recente.

Atunci când selectaţi echipamentul pentru lucru la înălţime ar trebui în primul rând să luaţi în considerare elementele care previn căderea. În această situaţie, echipamentul de protecţie este utilizat pentru a împiedica muncitorii să ajungă în zone periculoase, cum ar fi marginile deschise. Un sistem de ancorare cuprinde un element de susţinere a corpului (centura / hamul), un element de conectare (cablu), un conector (carabiniera / cârlig) şi o ancoră.

Alegerea echipamentului de lucru la înălţime în funcţie de tipul activităţii

Ar trebui să se ia în considerare echipamentul în funcţie de cerinţele locului de muncă pentru a ajuta poziţionarea şi sprijinul lucrătorului în timpul îndeplinirii sarcinilor de muncă. Echipamentul de susţinere şi protecţie a muncii la înălţime este utilizat pentru a sprijini şi suspenda lucrătorul, pentru a permite ambelor mâini să rămână libere. Un astfel de sistem cuprinde un element de susţinere a corpului (centura / hamul), un element de ancorare, conectorul (carabiniera / cârligul) şi elementul de siguranţă.

Echipamente pentru lucru la înălţime care opresc căderea

Ar trebui să se ia în calcul şi sistemele care opresc căderea utilizate pentru a menţine angajatul în siguranţă. Un sistem care opreşte căderea include un element pentru susţinerea corpului, un element de conectare reprezentat de o lance de blocare care absoarbe energia, un conector şi o ancoră. 

Combinarea echipamentului de lucru la înălţime cu restul hainelor

Toate hainele de protecţie trebuie să fie adecvate activităţii desfăşurate şi, de asemenea, condiţiilor de mediu predominante; compatibilitatea cu alte echipamente de muncă este de asemenea vitală. Este recomandat ca fiecare persoană să primească un costum complet pentru a evita utilizarea hainelor proprii în timpul serviciului.

Toate hainele trebuie să fie confortabile şi trebuie să permită mişcarea. Atunci când lucraţi în condiţii umede şi de vânt, poate fi necesară o protecţie suplimentară. În condiţii de vreme rece, poate fi necesară vestimentaţie specială, însă aceasta nu trebuie să restricţioneze montarea unui ham sau să restricţioneze mişcarea.

Încălţămintea trebuie să ofere un sprijin ferm piciorului şi gleznei, deci ar trebui să aibă o talpă bine definită pentru a preveni alunecarea. În cazul în care sunt implicate urcări pe teren abrupt sau pe scări, sunt recomandate elementele de echipament cu talpa întărită.
0723525358

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!